School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    bfuair sé an cómhartain agus go raibh triúr fear á tharrach agus gur luighe sé féin isteach chun congnamh a tabhairt dóibh agus d'fhágadar an cómharthain ar fad aige.
    D'fhan an chailín in aonfheacht leo agus níor b'féidir leí aon thuairisc a thabhairt dóibh ó cár tháinig sí.
    Aon lá amháin tháinig fear siubhal isteacht ag lorg déirce, Thug sé fé neara agus díaraig sé dí cad a thug annso í agus níor feadtach sí a innsint dó. Dubhairt an fear siubhal, tá shé bliain ó fúaireaís bás agus táidh go brónach idiaid sa bhaile ar féadhtá me tubhairt abaile arsan chailín. D'féadtain agus fáilte arsan fear siubhal.
    D'imthigheadar leó agus thugadar leó an búachaill a fuair í chómh maith. Nuair a thugadar tig a h-athair amach Rígh a b'eadh é. Agus bhí ana áthas air nuair a chonach sé a
    Siobhán Ní Úrdail
    Tooreennagrena, Co. Cork