School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    chathain a tháinig sé isteach agus dubhairt sé go raibh sé ag déanamh fothraim ag an ndoras ar feadh uair a chluig agus do bhí sé cortha dhe sa deire agus dubhairt leis féin go dtiocfhadh sé isteach nuair a freagreochadh aoinne é.
    Do tháinig eagla ar an bhean nuair a chonnaic sí é mar do bhí sé ana dúbh agus ana árd.
    D'fhiafhruig sé de'n bhean a dtabharfhadh sí obair do féin ar feadh cúpla bliadhain agus dubhairt sí go dtabharfadh.
    Tar-éis chúpla seachtmhaine nó mar sin dubhairt an bhean bocht ná choimeádfhadh sí é ach ar feadh bliadhna. Nuair a bhí naoí mí chaithte do thug sé luibh di agus fuair sí bás agus dubhairt sé gur thug sí an feirm do agus mhair sí go sásta as san amach
    Nóra Ní Chéilleachair
    Cáit Bean Uí Seitheacháin