School: Baile an Chaisleáin (roll number 11303)

Castletown, Co. Cork
Diarmuid Ó Mathghamhna

1. (continued from previous page)
    sin Carraig Caisleáin. Deirtear gur ceapadh an cuilteach do thógbháíl ann ar dtúís. Sin beal oideas na n daoine agus tá áit glanta amach ar barr na carraige atá cosamhail le bun foirgnimh éígin.
    Tá mona gallan in a seasamh sa baile talmhan so. Troidheadh cath mór ann san tríomhadh aois déug nuair tháínig an (?) agus Sasanaigh - D (?) ina theannta ag ionnsuidhe na Mathghamhnach.
  2. In aice Ceann Eich (ceanna) atá Clais an ainm lán Clais slighe anóg (?). Baile talmhan beag is eadh é agus tá sé doimhin ina lár ag tabhairt cuma claise do. Ní'l aon tabhacht ag baint leis act go bhfuil cuilteach Cinn Éich togtha ann.
    Clash, Co. Cork
  3. Cluainí réidhe
    Baile talmhan idir Ceann Eich agus Clais mar a bhfuil cuilteach Cinn Eich. Tá cuid mhaith de'n talamh crun (?) réídh mar is léir ó'n ainm feín - Tá lios is gollán sa baile talmhan so.
    Tá páirc (?) ann agus tugtar currachin (?) a' tsagairt uirthe. Do marbhuigeadh sagart ann agus bhí tobar ann ar a dtugad toibrín