Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    leis an duid é. O' arsan seisear eile "Ní rachaidh muidne áit ar ith gan an geadaidh ar béidh linn." "O mar sin atá sibh caithfidh an geadaigh a bhéith linn fosta."
    Chuaidh an t-ochtar go dtí an fhairrge. Nuair a tháinig siad go dtí an chladach dubhairt Slios Mac Slios leo "gach duine a druim a thiontuigh arsan. Rinn siad sin, agus nuair a d'amharc siad thart chonnaic siad bád ag teacht isteach go dtí an cladach.
    Chuaidh siad ar an bhád agus chuaidh siad go dtí Sasain. Chuaidh siad go dtí an rí agus bhí an-áthas air iad a bhéith ag teacht. Dubhairt an rí go rabh fáthach ag teacht gach bliadhain agus ag guid gach páiste a mbíodh ann. Tá sé ag teacht an oidhche seo fosta. Ní rabh an abairt ráidhte aige go dtáinig an lámh mhór anuas an seimleoir. Fuair Neart Mac Neart greim ar an láimh
    AT0513: The Extraordinary Companions
    Prionnseas Mac Suibhne