Scoil: Mín Teineadh Dé (uimhir rolla 8517)

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhí suidhseoir agus bhean in na gcomhnuidhe le chéile uair amháin, agus bhí dhá mhac agus inghean aca.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    fa dtaoibh de’n sgathfearthainne ar chorr ar bith. An lá na ndiaidh sin bhí sé ag chur aríst, agus bhí an t-athair ag ghabhail amach le adhmaid a ghearradh, agus ní rabh an sgathfearthainne le faghail aige. Annsin d’innis na páistí an sgéal do, agus gur thug síad an sgathfeartainne do’n fhear uasal agus gur dhubhairt sé go dtabhrad sé aráis indiu é agus e lán airgid geal. Cé as an t-athair ni bfuighidh muid é go deo. Lé sin tháinig beirt fear go dtí an doras ar gluaistéan. Thug síad isteach an sgatfeartainne, (a) agus é lán airgid geal, agus bhí an oiread sin athais órtha nac rabh siad ábalta labhairt go dtí gur imthigh siad aríst. Annsin ceannuigh an (t) athair agus (mo) an mhathair eadaig do na paistí, agus comhnuidhe síad go maith na dhiaidh sin.
    Séamus Ó Fuaruisge
    Trasa Ní Fhuaruisge