Scoil: Teileann

Teileann, Co. Donegal
Leon Ó Baoighill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    isteach ar a mear. Rinne siad-san dhá bhuachaill déag daofa féin arís agus d'iarr siad seirbhis ar an Ríogh go cionn lá is bliain. Fuair siad sin. Nuair a bhí an t-am istoigh sé'n pháighe d'iarr siad an fainne a bhí ar mhear a inghine. Nuair a chualaí inghean an Ríogh sin chaith sí an fainne sa teinidh. Rinne siad-san dhá mhaide-briste deag díbh féin agus chuaigh siad a chuartú a fhainne. Rinne a gasúr gráinin choirce de féin agus léim sé síos i sac coirce a bhi i dtaoibhan toighe. Rinne siad-san dha bhardál deag díobh dein agus thoisigh siad ag ithe an choirce. Nuair a bhí a sáithe de'n choirce ithte aca thuit siad i n-a gcodladh. Rinne seisean madadh ruadh se féin agus chas an ceann daofa uilig.
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Brian hEigceartaigh