School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    An dream do bhí i dtoigh Eoghain Úí Shídheail, tá siad uilig marbh, ach fear amháin atá i n-Albain dar ainm do Aindreas O Sídheail.
    Ba ghnáthach le cuid mór daoiní a dhul go Merioca, no bhí an t-am olc, agus d'imthigheadh siad,. Is é an fáth go bhfuil fhios agam go dtéidheadh siad go Meiroca, mar nach bhfuil duine ar bith san am i láthair nach bhfuil duine muinnteardha thall aige.
  2. 151 (leath bealaigh síos).
    Mo Cheanntar Fhéin
    Tá mé mo chomhnuidhe ar an Bhealtaine, Paróiste Chloich Cheann Fhaolidh an t-ainm atá ar an Pharóiste, Barúntacht chill Mhac Néidheanáin. Tá 26 toighthe ar an bhaile anois. Níl ach cúpla teach a bharraidheacht ann anois ar an méid toighthe bhí ann fadó. Is ceann slinne atá ar an chuid is mó de na toighthe. Is é an sloinneadh is coitcheanta ar an bhaile Ó Gallchobhair. Deirtear gur bé an fáth ar baisteadh an Bhealtaine ar an áit. Bhí Rí ann fad o
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Donegal
    Brighid Ní Dhubhthaigh