School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (continued from previous page)
    D'fosgal sí doras an phrios. Ó arsa bean an ministir óig ta 'n pictiur seo co cosamhal le m'fear sa a's da ngeárrfea anuas de na leiceainn é. Bhéirfidh me fiche punnta isteach i gcul do dhoirn duit air", cunntas amach na bhficead punnta chuici.
    Bheirfidh mise an cleas céudna dhuit arsan dara bean no mhíonnacha áit ar bith ar an dómhan chláir gur be sin m'fearsa." Cuir bean an tailliura na fice punnta eile i-na pocha.
    'Bhal' arsa bean an t-sean ministir Bheirfidh mise fiche punnta eile duit ar phictiur m'fir sa no ta'n pictiur co cosamhal le m'fear sa le idhath [?] i bhfaca me ariamh uilig ach an rud beag amháin". "Caidé rud sin" arsa bean an tailliura. "Bhal" arsa sise "ta breall ar an fear san pictiur agus níl breall ar bíth ar m'fear sa." By the Gabhchantai" ars an táilliur a tabhairt léim ar an t siosuir mhóir "Cha bhíonn se bhfad go mbainidh mise an breall sin de" Léim an sean ministir amach as an phrios agus amac ar an doras an an [!] dá ministir óga
    AT1730: The Entrapped Suitors
    Seorsa Ua Cairbre