School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (continued from previous page)
    mar bhéadh muileann gaoithe ann. Nuair a bhí sé ag gabhail suas faoi na theach fhéin bhí a anal i mbárr a ghoib agus b'eigean do seasadh le na anal a tharraingt. Ceart luath agus sheasuigh sé stad an chasuireacht. San am sin chaitheadh na fir hataí cruaidhe. Bhain sé de a hata go dtriomuigheadh sé an t-allus do fhéin le na mhuinchille. Nuair a bhí sé da bainnt de mhothuigh sé cupla buille casúir agus bhí siad an chómhgarach. Thóg sé a hata airíst agus mhothuigh sé cupla buille eile. D'aithin sé annsin gur ins an hata a bhí an chasuireacht. D'amharc sé ar an hata agus chonnaic sé go rabh seifin feastalaigh astoigh faoi an ribin. Da reir mar bhí seisean ag bogadaigh bhí an feastalach ag bualadh ar a hata.
    Anna Ní Gaoithin