School: Ceathrú na Laithighe (Brownsgrove) (roll number 12138)

Brownsgrove, Co. Galway
Pádhraic Ó hAnnracháin

1. (continued from previous page)
    go raibh trí duilleóga ar aon ghas amháin agus san tslighe sin chuir sé 'na luighe ortha go raibh trí pearsa in Dia. Caitheann na mna cláirseacha ar a gcótaí freisin mar bé an cláirseach an gléas ceóil ba mhó cáil a bhí i n-Éirinn fadó.
    Ceadaoin an Luathraidh. Téigheann daoine na h-áite seo ar Aifreann an lá seo agus tar éis an Aifrinn cuireann an sagart luathrach ar a malainn le cur i gcuimhne dhóibh go bhfuighidís go léir bás am eicín.
    Aoine an Chéasta. I bhfad ó shoin san páirt seo den tír ní dhéarnadh
    na daoine aon obair Aoine an Chéasta. Ní chíorfadh na mná a gruaig mar deiridís nach raibh sé ceart. Ní dhéanfadh gabha aon obair ach an oiread an lá seo.
    Dómhnach Cásga. Itheann na daoine go leór uibheacha an lá seo mar is ar an lá seo a d'aiséirigh Íosa Críost ó mharbhaibh.
    Lá 'le Stiopháin. San áit seo téigheann beirt búachaillí ó theach go teach agus dreoilín i mbosca aca agus cuilinn 's ribíní ar an mbosca agus deireann
    siad rann beag agus tugann bean-a-tíghe airgead dhóibh.
    Máire Nic Eathach