School: Doireadh (roll number 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (continued from previous page)
    an lá thart agus bailodhar déanta go'n aonach d'iarr (na daoine) an duine uasal maitheamhnas ar Dhiarmuid agus dubhairt sé leis go dtiubhradh sé leath dhá chuid airgid dó acht é a leigint abhaile.
    Shocruigh Diarmuid leis ar sin agus fuair sé go leór airgid is ór uaidh. Annsin sgread Diarmuid agus dubhairt sé leis an duine uasal agus lé na bhean. "Anois nach bhfuil bailodhar déanta go'n aonach". Chuaidh Diarmuid abhaile go sásta agus sgaoil an pucaide an chuid eile saor freisin.
  2. Mada Bán na n-ocht gCos.
    Bhí Rí in Éirinn fadó agus bhí sé pósta agus ní raibh aon chlann aige. Chuaidh sé go dtí Fear Feasa agus dubhairt an fear feasa leis dul go dtí an Domhan Thoir agus go mbeadh mada aige a mbead fleasc airgid ina bhaithis agus
    Bairbre Bean Uí Mhaoil Eoin
    Baintreach