School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    a chéile bhí Páidín ag éirghe an tsaidhbhir. Bhí muinntir an bhaile ag iarraidh fíos fhágháil cén caoí a rabhdar ag eirge chómh saidhbhir. Sa deire sgéitheadh an rún.
    Bhí bhainis le bheith na inghin an ríogh agus bhí chúile dheis dár baoibhne agus dár, b,áilne agus dár chumhachtaí le bheith ag an mbainis sin.
    Fúair an rígh fíos ar phóitín Páidín agus bhí sé féachta ar chúile bhealach aige le na fhágháil uaidh ach trídh throid. An lá seó chúir sé orm go dtí teach Pháidín ach leig Páidín feadh ar na sídheóga.
    Le mealladh agus le breabadh mheall an rígh Páidín agus an póta óir ar an mbainis. Cheap Páidín nár bhaoghalach dón phóta fhad is bheadh sé fhéin i láthair.
    Chúaidh Páidín agus an póitín go dtí an bhainis. Bhí cuile deis dá bráugheacht annsin agus
    AT0563: The Table, the Ass, and the Stick