School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    bróga a bhaint di. Níor mhaith leithe é sin do dhéanamh ach mar sin fein rinne sí é. Nuair chonnaic sé an fhuil ar a cosaibh do mharbhuigh sé í agus do chaith sé isteach ins an seomra í.
    D'imthigh lá agus bliain. Tháinig an tarbh arís ag an teach céadna. Chuaidh an dara inghean amach agus d'imthigh sí leis an tarbh. Thárla na rudaí céadna dí mar thárla d'á deirbhsiúr.
    Tháinig an tarbh arís go dtí an teach agus anois ní raibh ag an mnaoi act aon chailín amháin agus níor mhaith leí í imtheacht acht dubhairt an cailín gurbh shin é an tarbh a thóg a beirt ceirbhsiúr agus go racadh sí féin leis go bhfeiceadh sí cé an áit a raibh siad.
    Dimthigh sí agus thárla na rudaí céadna duithi acht nuair a d'iarr an cat an bainne uirthi do thug sí dó é agus do ligh sé a cosa annsin d'imthigh an fhuil. Tar éis tamaill táinig an spídeóg agus thug sí an leite dí Chuaidh sí go crann beag agus bhain sí cúpla bileóg de. Thug sí go dtí an cailín iad. Do chuimil sí ar
    Tomás Ó Fhlannagáin
    Feirmeoir