School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    tú ag imteacht gan cuireadh" ar sise leis. thug sí píopa tobac dó bhí cos agus fichead sa bpíopa. Annsin thosuigh an ceol agus a leitehad níor chuala sé ariamh. H-ullmhuigheadh fleadh mhór. Bí nuadh gach bidh agus sean gach dighe le fáil go flúirseach agus siamsa agus breann agus spórt chomh maith.
    Nuair bhí an féasta thart labhair an bhean leis agus ars sise. "An raibh fhios ag do mhuinntir go raibh tú ag teacht annso?" "Bhí" ars eisean "Tá tú annso le lá agus bliain agus níl an píopa tobac caithte agat fós" Cheap an Tighearna nach raibh sé ann acht oidhche amháin act ní túisge nár chuala sé an sgéal sin ó Mháire nach bhfuair sé a chapall agus abhaile leis.
    Bhí áthas ar an gcruitire nuair h-inniseadh dó go raibh an Tighearna le fáil mar bhí fhios aige go maith goraibh an bhuaidh aige agus rud eile bhí sé ag súil le cúiteamh d'fháil ón dTighearna mar gheall chomh fada agus bhí sé sa bpríosún ag fanacht le socrú na ceiste.
    Leigeadh an cruitire amach saor agus thugadh míle púnt dó. B shin é an bhail a chuir Máire ar Thighearna Mhuigheó
    Mícheál Ó Somacháin
    Feirmeoir