School: Currach Beag (roll number 10721)

Coarha Beg, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Dhrisceóil

1. Seán Ó Connaill ab' ainm ceart do'on fear seo. Núair a bhíodar ag déanamh na tighthe ar an Sgeilg do bhí an fear seo ag dul ann le slinne. Lá amháin núair a bhí sé ag teacht abhaile tháinig stoirm mór agus b'éigin dóibh dul go dtí an Daingean. Bhí bád eile in aoinfheacht leis agus do cailleadh é. Bhí fear eile in aoinfheacht leis, cuir sé an fear sin ag stúiriú an báid. Cúaidh sé féin ag taosgadh? an bháid. An fhaid is bhí an duine eile ag stúiriú bhí an bád ag líon isteach. B'éigean do Seán dul ag stúiriú. Bhí a lámha aththuithe núair a chuaidh sé go dtí an Daingeann ó bheith ag rámhuíocht agus ag stiúriú.
    Conchúbhar Ó Siochfhradha
    Seán Ó Murchadha