School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_007

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_007

1. Do bhí bean an fado agus is fado bhí. Do cuaid sí amach ag an gcladach ag baint creanach. Do bhí sí tamall amuigh nuair a connaic sí bád ag dul anoir ar an bfairrge. Ar deireadh bhí sí ar h-aghaid amach agus stop an bádh annsin. Bhí sí ag breatnughad ar an mbád ar fad tamaill mait. Ar deiread d'airugh sí torann, mar bead duine bualadh cloch le céile. Do bhreathnuig sí thairistí agus chonnac sí capall ag dul anuas an cladach agus i ag rith agus níor comnuigh sí ariamh no go ndeachaidh sí amach ag an mbádh agus dimuig an bád as a radarc ar an bpoinnte. Caillead an capall céadna cúpla la roimhe sin.
    Mártín Ó Fáthartaigh
    Ceathrú an Teampaill, Co. Galway