Scoil: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Dhún na nGall
Domhnall Ó Baoighill

Ar an leathanach seo

1. Tháinic fear beag as bárr Ghaoth Bearra anuas go Rann na Feirsde a cuartughadh mná agus fuair sé sin.
    Ins an am sin bhí na corra iongantach fairsing ins an tráigh. Chuaidh ceathrar de theaghlach an toighe amach an oidhche sin agus i gcionn tamaill tháinic siad arais agus péire cliabh leo lán corr.
    Bhí scaifte fear leis an fhear a bhí ar lorg na mná agus bhí céig biotailte leo. Dubhairt fear de na fir go raibh an t-am crúth a ainmniughadh don lánamháin. Dubhairt fear an toighe nach raibh crúth ar bith le fághail uadh-san ach más a iarraidh mná a tháinic said go bhfuigheadh siad sin agus míle fáilte.
    "Caidé mar bhéas sin?" ars' an fear a labhair.
    "Tá mórán spré ag an fear seo. Tá cúig ba déag agus tarbh agus searrach capaill ar sliabh aige."