School: Driseachán (roll number 16647)

Driseachán, Co. Galway
Nora Ní Mhaolchaoin

1. (continued from previous page)
    ná cé'n fáth gur cuireadh ann é. B'fhiú sé phunnt an pota agus b'fhiú trí mhíle go leith a raibh ann. Tá sé dhá chéad bliadhain ó cailleadh é agus sgór bliadhain sul ar cailleadh é 'seadh a fuair sé an ciste. Níl aoinne dá chlainn beo anois.

Bhí beirt fhear ag an cartadh cloch i gCeathranh Naidhicín Lá.

2.
    Bhí beirt fhear ag cartadh cloch i gCeathramh Naidhicín lá. 'Siad an bheirt a bhí ann ná Séamus Ó Cillín agus Seághan Ó Ceárnaigh. Bhí cárnán mór cloch ann agus thosuigh Séamus Ó Cillín 'ghá gcaitheamh amach ar an talamh. Nuair a bhíodar caithte amach aige chonnaic sé naigín ar dhath an airgid. Rug sé air agus theaspáin sé do'n fhear eile é. Dubhairt Seán leis gan é a leagan uaidh ach níor thug
    Áine Nic Allmhúráin
    An Chloch Bhreac Uachtair, Co. Galway