School: Oileán Baoi (Dursey) (roll number 13138)

Dursey Island, Co. Cork
Eoghan Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    idir Oileán Aolbhach agus poinnte Rinn. Níl ann ach go bfhéadfadh bád teacht aníos ann agus dá mbeadh an lá aon pioc garbh ní bheadh aon seans gabháil tríd. Ní fhéadfá na maidí-rámha a oibriú ann in aon chor toisc a chaoile is athá sé.
    Pé sgéal é, an oidhche seo, dubhradar go ngeobhaidís tríd ó bhí an calm mór ann. Ach nuair a bhíodar díreach istig ann tháinig droch-uain ortha, agus b' sheo gach duine a d'iarraidh é féin do shábháil. San útamáil dóibh do léim an chráin amach sa bhfairrge. Nuair a thángadar chúcha féin b' sheo a cuardach do'n mhuic iad ach dá mbeidís a cuardach ó shoin ní fhéadfaidís í d'fhagháil. Cheapadar go raibh sí caillte agus d' imthigeadar abhaile.
    Cúpla lá 'na dhiaidh sin bhí bád a teacht ó Ghairinis go Fircíl agus nuair a bhíodar ag dul siar fan an taobh thuaidh de 'n Rinn, do chonnacadar an mhuc anáirde ar an bhfaill. Do chuadar anáirde chúichi agus d' árduigheadar suas ar an dtalamh iad. Do chuireadar an sgéal tímpal agus trí lá in dhiaidh na muice a chailleamhaint do, do fuair Sean-Thadhg sgéal
    Seán Ó hÚrdaill
    Kilmichael, Co. Cork