School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Bhí gaduidhe ann fadó agus bhí mac aige agus do tháinig buachaill eile chuige ag foghluim an céird uaidh agus dubhairt an seana gaduidhe leis dul agus an caoire do goid ó na mhac féin.
    'Sé an seift a fuair sé ná peidhre bróg d'fhághail agus ceann acha do caitheamh ar an gcasán agus an ceann eile do caitheamh tamall amach ón céad ceann
    S'imthig sé leis ansan agus do tháinig mac an seana gaduidhe agus an caoire ar a dhrom aige agus connaic sé an bróg.
    D'imthig sé leis agus connaic sé an tarna bróg. Do cheangal sé an caoire do crann.
    D'imthig sé leis go dtí an áit go bhfeaca sé an céad bróg agus dubhairt sé leis féin is maith a oiriúnóchadh an peidhre bróg san uaidh
    Cáit Ní Dhuinnín
    Over 9