School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title)

Bhí Éireannach in Ameirca uair amháin agus nuair a tháinig sé abhaile bhí sí ana mórdálach agus an dathamhail.

Bhí Éireannach in America uair amháin agus nuair a tháinig sé abhaile bhí sí ina mórdálach agus an dathamhail lá amháin chuaidh sí amach ag spaisteóracht agus bhí sé ag siubhal in aiche le Faillte an Máthair nuair casad bean óg alainn uirthi ar an Púncánaig.
    Do tosnuig an bean óg ag cainnt leis an Puncánaig mar gheall ar na [or?] cearcha agus na sicíní breag a bhí aici sa baile. Dubhairt sí go dtugann sé min agus prataí dóibh agus nach bhfuil cearca ná sicíní cómh maith leo ins an domhain. Ins an tig a d'fág mé bhí cearca agus sichíní níos fearr againn.
    Uair amháin do cuir an bean a bhí sa tig liom píosa cipíni agus píosa iarainn tré an mín le h-agaid seachtmhain mar ní raibh aon práthai againn agus an seachtmhain ina dhiadh sin do cuir an bean dosain uibeaca fé cearc for. An mí
    Máire Ní Eileára
    Ballyheean, Co. Clare