School: Doire Beag (roll number 14503)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Sibéal Ní Ghallchobhair

1. (continued from previous page)
    raibh an fathach le fághail. Ní raibh sé i bhfad go dtáinig sé. Chuaidh sé ‘un comhraidh le Cúchulainn. Dubhairt sé leis go mbéadh sé a fhad ar agaidh dá bhfanochadh sé ‘san bhaile, nó nach ndéanfadh sé maith ar bith do-sin. Dubhairt sé go raibh sé ábalta theacht ó Thoraigh go tír mór ag siubhal ar an fhairrge. Bhéadh cliabh leis agus an mhéid eisg a gheobhadh sé, chuireadh sé ‘san chliabh é. Dhearg Cúchulainn an bior ins an teinidh, agus shaith sé isteach ann a shúl é. Thuit an fathach marbh ar an talamh. Tháinig Cúchulainn na bhaile agus é sona sásta.
    Máire Ní Bhaoighill
    Machaire Gathlán, Co. Dhún na nGall