Scoil: Cill Ainbhthin (uimhir rolla 14591)

Cill Aithnín, Co. na Gaillimhe
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

lá sin agus go mór mór na páistí beaga
    Eirigheann daoine an-mhoc an lá sin go bhfeiceadh siad an ghrian ag eirighe mar bíonn sí ag damhsa an lá sin agus duine ar bith a fheiceas ag damhsa í deirtear go ndéanann siad sin an Carghas ceart. Déanann na páistí beaga féasta amuigh ins n garrannta an lá sin agus bíonn go leor uibheaca cásca acab le n-ithe.
    Máire Ni Uigínn Dún Ros Cathail do sgríobh
    Peadar Ó hUigínn Dún Ros Cathail a d'innis 61 bl
    Féilte na Bliadhna 25-5-38
    Aoine Chéasta
    Tagann Aoine Chéasta gach bliadhain dhá lá roimh Domhnach Cásca, Aoine Chéasta céasadh ár Slánuightheoir. Bíonn go leor pisreogaí ag na daoine an lá
    sin: seo cuid aca: trí píosaí do do chuid ghruaige a ghearradh sa gcaoí nach bhfuigheadh tú aon tinneas cinn i gcaitheamh na bliadhna. Bíonn na páistí ag fanacht le h-aghaidh Aoine Céasta go gcaitheadh siad dóibh na brógaí mar ceapann siad má chaitheann siad dóibh na brógaí an lá sin nach bhfuigheadh
  2. Aoine Chéasta
    Bríghid Bhreathnach