Scoil: Baile Mhúirne (Cailíní)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín Bean Uí Bhuachalla

5. Fuigleach an firéad chun an triuch a leigheas.
    6. Dá raghadh snáthad trí duine deirtear go raghadh sé tríd an cholainn go léir agus na féadfadh an rud é a thabhairt amach as teanga an mhadra ruaidh é a chimilt san áit 'nar cuaidh an snáthad nó an dealg agus go dtarraingeóchadh sé amach é.
    7. Dá mbeadh faithinní ar dhuine agus dá mba mhaith leis iad a leigheas na faithinní a chómhaireamh agus clac a chur a mála in aghaidh gach faithinne agus iad a fhágaint ag na crois-bóithre agus dá dtiocfadh aoinne an treo agus dá bpiocadh aoinne suas é gheobh dís san na faithinní agus d'imtheóchaidís ó'n bhfear eile.
      1. cleachtas an leighis