School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. (continued from previous page)
    na h-ainmneacha atá ar na h-áite ann:- (1) Clochar Breac (2) Currach na Sloigh (3) Seilteanach (4) Mínthe Mach (5) Builig a righde (6) Rath Dubha (7) Árd Bhoin a Righ (8) Leabaidh Dhiarmuid a’s Gráinne. Rinneadh ceithre teach urá taobh istigh de bliadhain agus fiche. Tá níos mó crainn san bhaile anois na bhí fadó shoin. Tá dó a’s fiche toigthe ins an bhaile agus tá an cuid is mo aca sin cumhdhaigthe le cothán. Tá oct a’s fiche gabhaltasaibh ann.
  2. An gcluin sibh mise lucht na sgaball Beannuighthe na deanigidh faillidhthe an bhur gcás. Is mairig a bhios gan a caraid a’s tú do luighe ar leabaidh
    Seán Ó Curraín
    Brighid Nig Fhionnghaille