Scoil: Dooey (uimhir rolla 15657)

An Dumhaigh, Co. Donegal
M. Mac Amhlaidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean-scoil thíos ar na rosaí fad ó shoin agus bhí maighistear beag ag teagasc ba bpáistí. Tomas O Gallchobhair a b'ainm do. Bhí sé to measadhra cruaidh ar na páistí. Tá sé fá thuairim dá scor bliadhanta ó bhí sé ann. Teach beag ceann tuighe a bhí ann agus bhí tuighe chochain air. Bheireadh na paistí an cochan leobhtha na scoile. Bhí mórán deora ins an scoil agus ní bhiodh aca acht teine bheag
    Bheireadh na paistí cupla fód mónadh leobhtha na scoile agus nuair nach mbeadh móin ar bith leobhtha gheibheadh siad cupla ceann i gruach éiginteacht ar an bhealach.
    Bhí an scoil iongantach fuar no ní rabh aol at bith ar na ballaí agus bhí an gaoth ag teacht isteach. Bhí an maighistir o theach go teach agus corr uair bheadh míle le siubhal aige. Rachadh na paistí na scoile
        1. buildings
    Máire Ní Mheallaigh