School: Cruit Island (roll number 16069)

An Chruit, Co. Donegal
Pádraig Ó Domhnaill

1. (no title)

Bhí fear dar bainim Liam a Dochartaigh na chomhnuidhe in Árainn. Bhí droch fhear na chomhnuidhe in nDunfeanachaid dar bainm Maol Muire Ach Suibhne.

Bhí fear dar bainim Liam a Dochartaigh na chomhnuidhe in Árainn. Bhí droch fhear na chomhnuidhe in nDunfeanachaidh dar bainm Maol muire Ach Suibhne. Thug an droch fhear seo cuirgadh do Liam ghabhail siar aige ar chuairt. Bhí beach lé Liam siar acht nuair a thainig sé go dtí teach Maol muire níor cheangal Liam an beach sa bhoiceach acht cheangal se so crann é. No bhi croch báramhail aige da Maol muire. Annsin cuaidh sé isteach agus chuir Maol muire failte roimhe. Dubhairt Maol muire leis a bheith na suidhe ag an tabla. An chead rud a cuireadh ar an tabla is eadh buinneóg aráinn. Caidé tá sin cosamhail leis arsa Maol muire le Liam níl fhios agam arsa Liam. Tá sé cosamhail le ceatharna an Dhochartiagh a tiocfach ón slaibh a bhíodh ocras air. Sin go leor arsa an Dochartach leis fein agus tamall na dhiaidh sin chuaidh sé amach agus léim sé ar a chapall. Dimtigh Maol muire na diaidh. Chuaidh an Dhochartach naoi dtráthanna ar an traigh amháin. Annsin chuaidh sé suas go sligeach
    Nuala Nic Abhaird
    Sighle Nic Abhaird