School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    mhuinntir ag ithe a suipéir acht ní íosfadh sé tada go bfeicfeadh a cháirde an culaidh nuadh air Annsin chuir sé air é. Bhí an bríste troigh ró fhada dó. Ní raibh droch ainm sa tír nár glaoidh Tomás ar an tailliúir. Dubhairt a mhuinntir leis gur fhus[a] an locht a leigheas. Dfhág sé an culaidh ar chúl an cathaoireach agus chuaidh sé a codladh. Bhain a mháthair giota de'n bhríste. agus nuair tháinig a bhean isteach bhain sí píosa eile de agus bhain sí píosa eile de ar maidin.
    D'éirigh Tomás go moch an lá sin. Chuir sé an culaidh air acht ní raibh sé ag teacht anuas thar a ghlúnaibh air. Shíl sé gur rud eicínt abí air. Nuair dfhéach sé tart chonnaic sé píosa an éadaigh ar an mbord agus píosa eile ar an urlár. Ní raibh fhios aige céard a dhéanfad sé mar lá na rásaí a bhí ann.
    Áine Ní Mhaolruaidh
    Domestic worker