School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    iosgaidh do leag ó péirse de "Dar m'fhocal ní bréag é" "Losgaidh láidir" a thabhairt ort" arsa fear leis. D'fhiafruigh sé den treas buachaill "cad é an t-ainm atá ort" arsa sé leis an buachaill. "Cos Luath" ars an buachaill "Cad tuige fuair tú an t-ainm sin." "Mar nach bhfuil girrfhiadh os cionn fiche míle dom nach ngeobhainn." "An bhféuofá rith chomh tobann le mo capaill-se" ars an fear leis. "D'féuofainn agus ní bheith sé i bhfad ag rith freisin.
    Aon lá amháin bhí dream daoine uasal ag caisleán Locha Measga agus bhí siad le spóirt mór a bheith acu agus chuir siad sgéal chuig an gceathrar mac Máire Ruadh agus chuaidh siad chun an caisleáin agus bhí siad le chéile agus fuair siad a lán airgid mar gheall ar an lá sin agus bhí Máire Ruadh agus a clann an-tsaidhbhir ó lá sin
    AT0513A: Six Go through the Whole World
    Mairéad Ní Fhinn