School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    eile agus bhí sí an-bhocht acht bhí go leor cearc aice agus ní raibh aon chearc ag an bhean saidhbhir agus bhí an íadh uirthi leis an mnaoi eile mar gheall ar sin.
    Lá amháin chuaidh an bean bocht go dtí an tobar i gcoinne cana uisge agus nuair a bhí sí imthighte chuaidh an bhean saidhbhir amach agus rug sí ar ceann de na cearca agus bhain sí na cleite as an gcirc agus leig sí amach i annsin. Nuair a tháinig an bhean bhocht abhaile ón tobar leis an uisge chonnaic sí an chearc agus ní raibh aon cleite uirthi. Bhí fhios aice go maith céard a tharla acht níor dhubhairt sí tada faoi.
    Bhí go maith is ní raibh go h-olc go d'tháinig an lá a bhí páiste ag an bhean saidhbhir agus ceard a bhí ag fás air acht na cleití a bhain an bhean as an gcirc. Ní raibh fhios ag
    Brighid Ní Ghiobúin
    Séamus Mac Giobúin