School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. Aon oidhche do bí ceatarar fear ag imirt cartaí agus do bhí gadar gá imirt aca. Beirt fhear óg agus, beirt fhear aosta do bhí ghá imirt fhir aosta ana mhaith chun imirt. Do bhí fhios aca ar na cártaí á ghábhai amach.
    Ní raibh na fhir óga ro mhaith mar sin, ac fuaradar na chártaí mhaithe. Bhí dhá chluithe ag na thaob aca. Agus fé dheine do ruagadar an bheirt fhear óg an gadhar. Sé an ainm do bhí ar na fa fearaibh aosta ná Donnchadh ór agas agus Domhaill ruagh. Agus se ainm do bhí ar na fearaibh óga na an Gruagach agus Mástir Scoile. Do bhí an plan seo déanta súas ag na
    Peigí Ní Guithín
    Síghle Bean Uí Guithín