School: Cnuicíní (roll number 13123)

Garranearagh, Co. Kerry
Mrs J. Booth

1. (continued from previous page)
    Buail sé an doras go dána is go úgdárásach, ach dá mbéadh a bualadh ó shoin torradh ná freagra ní bhfaigheadh sé. Thug sé iarracht dá gualainn leis an doras is do chaith sé isteach ar bolg an úrlar é. "Is go sabhalaidh" Dia sin is agaidh an droch sgéal i bhfad uainn connus a bheadh ná a mhath sínte marbh ar an leabhaidh ós a chómhair amach. Do bhuail sé a dá bhás is do thosnuig sé ag olagón, is bhí se ar nós duine ar buile.
    Seadh bhí torramh ar a mach annsan ar feadh dá lá is é sínte annsan ar an gclár is brón is cathú ar gach h aoinne is ar a athair bocht go mór mhór deineadh an chómhra is tugadh cun a tige é is bhíodar cunn a chorp a chur isteach ann nuair d'eirigh an buachaill aniór cucha is ba deag nár tuit an t-anamh as a raibh láithreach nuair a connaicheadar é.
    Ach tar eis eagla do chuir díobh do Bailigheadhar timcheall air is bhíodar ag na h-aon tuairig i dtaobh cad do thárla do, is go h-aon níd mar é sin agus d'innis sé dóibh mar leanas,
    Nuair a chuadhas go geata na bhflathas.
    Bí Íosa Romhaim na seasamh