School: Cnuicíní (roll number 13123)

Garranearagh, Co. Kerry
Mrs J. Booth

1. (continued from previous page)
    neamhna cniotála, a bhí air agus do thosnuig se ar a sgadileadh. Nuair a bhí snáth maith fada sgadileadh aige do ceangail sé píosa bríce dhe agus do chaith sé síos cun a mhná é. Rug an bean ar an snáth agus do cheangail sí córda dhe tairrig cúghat a bhuachaill ar sí. Do thairrig an fear an snáth cuige go dtí fo raibh greim aige ar an gcórda. Do cheangail an bhean téad teann láidir den chórda annsan. Do tháirrig an fear thúas an córda chuige nó go raibh greim aige ar an dteid agus niorbh fada no go raibh se thíos ar an dtalamh méidh.
    AT0875: The Clever Peasant Girl