School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_016

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_016

1. (continued from previous page)
    iompad agus ní raibh fios acha cá raibhadar ag dul agus ar deiread tháinigadar ar tráig agus is é an áit a bhíodar i gConamara agus fuaradar tae annsin mar ní itheadar aon níd le lá agus oidhche.
    Is iad an truir sin ná : Seán Pháidín, Seaín Mairtín Ruaidhrí beag agus Pat Ruaidrí beag
  2. Is iomada scoileann a bhíod ann fadó acht ní fhíos agam ach scoil amháin aca. Bhíod scoil amháin náisiúnta ann roimhe an sgoil seo, agus bhíod go leor daoine ag fogluim innthe. Bhíodh na mainteoirí ag cur futha i dtighthe na n-daoine. Siad na neithe a muinti dóibh na Béarla, Aireamh, Stair, agus ní muintí mórán Gaedilge dóibh. Bhíodh siad dhá labhart. Nuair a bhíod siad scríobh bhíodh slinnte aca, agus píosa cailce aca le
        1. buildings