School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_036

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_036

1. (continued from previous page)
    go mbeadh fhios aige céard a bhí ann mar ar sé "Ma theigimh abaile iarraid mé go duine éigin a bhí ann agus ní geobadh mé abaile go mbhéidh fíos agam go fíor céard atá ann." Do bhí an rud geal ag corruigh anois agus aríst, agus an bhfear ag breatnúigh air. Do theann sé anois sgatamh go dtí an fear agus do ceapfa go éadan duine é. Do bhí an fear i bhfad ag breatnú air agus bhí a dhá lámh leagtha ar dhá coirnéal beag aige. Dubairt sé féin deirtear gur ar éigin a bhí sé i ndán a dhá lamh a chorruighe mar bheadh sé greamuighe sa gcoirneal air. Ar deire táínig sé chomh fada leis, céard a bheadh ann acht asal bán agus saith a cloigheann anais aige. Ní rinne an fear ach dorna mór a tarraing sa bus air. Ní cháill fear an mhisnuigh ariamh é ar sé ag dul abhaile.