School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_045

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_045

1. (continued from previous page)
    Ní raibh sí acht bliadain d'aois. Gach aon lá ní ólfadh an páiste aon nidh a thugadh an fear dhi. Ní raibh fhios ag an bhfear cé a bhí dá coinnéal beó. Gach aon oidhche nuair a cuireadh an fear an páiste a chodhladh í thagadh an bhean isteach, ní feicheadh an fear í, acht d'feicheadh an páiste agus thugadh sí bainne don pháiste, agus sin é a fáth nach n-óladh sí aon nid ó'n bhfear.
    Dubhairt an fear leis féin go gchoimeóchadh sé súil feasta go mbheadh a fhios aige cé bhí ag tubhairt an bhainne do'n pháiste. An oidhche seo d'airig sé rud éigin ag teacht isteach tríd an bhfuinneóig san seomra. Chuaidh sé siar go dtí an doras agus chonnaich sé an bhean ag tógaint a páiste agus ag tubhairt bainne dhi. Chuaidh se siar 'sa