Scoil: Sáile (uimhir rolla 16052)

Sáile, Co. Mhaigh Eo
R. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus bhí madadh aige. Theigheadh sé ag cuartaidheacht chuile oidhche agus is ag imirt cartai a biodh sé. Oidhche amháin nuair abhí sé ag teacht abaile casadh triúr fear air agus bhí siad faoi conra. Dubhairt sé leis féin nuair nach raibh faoi an conra ach triur go ma ceart do féin a dul faoi agus chuaidh. Nuair abhí sé faoi'n conra dfhag an triú fear an conra aige féin. D'fosgail an fear an conra agus fuair se cailín breag ann agus ní raibh sí caillte cor ar bit. Annsin thoig sé an cailín amach as an conra agus tug sé í abhaile ag a mhuinntir í acht ach ní raibh sé in ann cainnt. Annsin chuaidh sé
    Máire Ní Ceamarcaigh
    Máire Bean Uí Ceachmharcaigh