Scoil: Lios Dubh (C.)

An Lios Dubh, Co. Mhaigh Eo
Áine, Bean Uí Chuinn

Ar an leathanach seo

1. 1. Bíonn cluithcí ag na páisríbh ar a nglaoidhtear. "Aunt Sally Ann". agus taithnigh se go h-an mhaith leis na cailíní. Bíonn síad ag rinnce thart i bhfuirm cearcaill na fá [?] mhóir agus greim láimhe aca ar a chéile agus lár an cearcaill seo bíonn cailín amháin [?] suidhe. Fhaidh is bíonn síad ag rinnce thart [?] síad ag cantan an rann seo-:
    Aunt Sally Ann, sitting on a pan
    A weeping and a waiting for a nice young man
    Rise, Sally rise, dry your dirty eye,
    Turn to the east, turn to the west,
    And turn to the very one you love best
    Eirigheann an cailín atá i lár an cearcai [?] annsin glaoidheann sí ar an gcailín is fea [?] léithe san chearcall agus déanann síad malairt áite le na chéile, tosnuigheann [?] ar an gcluiththe aisís.
    Teangacha
    Rita Brennan