School: Gleann na gCoileach (roll number 1583)

Glannagilliagh, Co. Kerry
Seán Ó Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    D'fán an garsúr úalach maith dhí ar bhéal an leasha. Ar an maidin in a draidh sin.Thug an feirméoir fé ndéara go raibh cuid mhaith den coirce imrighe. Tháinig fearg air leis an mbhúacaill agus bhúail sé go maith é ahus gheall sé a cuillead dó. Bhí eagla ar an mbuacaill dul abhaile an oidhce sin mar bhí fios aige cad a bí indán dó. Chuaidh sé isteach sa lios agus caith sé an oidhce ann. Thug na daoine maithe an oiread san airgid dó gubh fear saidbhir as san amach é. Do chearruig sé feirm calmhan do féin agus níor chuard sé i ngoire a séan-mháigisrir airís.
    J. Lynch