School: Drom Dhá Liag (C.) (roll number 12230)

Drimoleague, Co. Cork
Bean Uí Dhrisceoil

1. (continued from previous page)
    Seo mo "bidín" duit, Cad is fiú do bhidín. bidín beo, bidín marbh má geibheann mo bhidín beo bás idir do dá láimh, bíodh an trom trom ort.
    Nuair a bhí an méid sin ráidhte aige thug sé an cipín do'n céad duine eile agus dubhairt sé na focail céadna
    Leanadar mar sin agus an rud céadna á rádh ag gach aoinne go dtí go bhfuair an "bidín" bás i láimh duine eigin.
    Annsan chuaidh an duine go bfhuair an bidín bás in a láimh aige chuaidh sé ar a dhá ghlúin ar an urlár agus fuair duine eile ualach éigin cur i gcás bata no stól no piosa admaid no pé rud a bhí le fágail agus coiméad sé in a láimh ó's cionn
      1. poetry