School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Dubhairt sé ansan beidh duine éigin a mhairfid sa tig seo saidhbhir fós a dubairt sé agus ní or ná airgead an t-saidhbhireas a geobaidh sé.
    Dubhairt sí leis go raibh óir i-bfolach sa tigín beag cinn tuige seo dubairt sé níl fhios agam cá bfuil sé ach tá sé ann ní fheadar cé geóbhaidh é ní feadar pe cu a geóbhad tusa é nó na géobad tú.
    B'fhéidir gur duine a thiocfaidh i diaid a geobhaidh é arsan cuaidh sé amach an dorus.
    Ní feaca an bean Uí Loingsig aon oidhche eile é na diaid sin a thuille le duine do inuinntear Loinghsig [?] ó Banntaighe.
    Do buaileadh breoidte an fear. Fuair sé fliucra olc nó rud éigin agus fuair sé na dathaca an fear bocht ach do bhí sé ana thrioblóideach ach do leigheasadh é.