School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title) (continued)

Bhí tincéir agus a bhean in a gcómhnuidhe ar thaobh an bhóthair i mBeithe uair amháin.

(continued from previous page)
    Concubhair, agus gur dheinfeadh sé a lán airgid ortha. Dubhairt sé fresin nuair a bheadh an cearc ag gor gur cuirfeadh sé uibheacha fé le h-aghaidh trí seachtain, agus go mbeadh sicíní aige. Dubhairt sé gur dhíolfadh na coileacha óga i Leacht Uí Concubhair, agus gur coiméadfadh sé na cearca óga, agus go beirfeadh na cearca uibheacha.
    Nuair a bheadh a lán airgid deanta aige, dubhairt sé gur dheinfeadh sé teach mór áluinn, agus cnagadh ar doras na halla, agus go mbeadh staighre ag dul go dtí an dorus. “Má thagann aon tincéir go dtí an doras ag lorg deirce uaim”, ar sise, “[tabhaifadh?] mé cic mór dó, agus cuirfheadh mé é síos an staighre.” Bhí sé ag taispeant len a bhean an t-sort cic a thabharfadh sé don tincéar nuair a thuit sé an canna bainne, agus do dhoirt sé é go léir. Annsan bhí brón mór air i dtaobh an canna bainne, agus níor dhein sé aon teach riamh.
    Máire Nic Aodha
    Cloghaun, Co. Clare