School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title)

Bí fear in a chómhnuidhe i Baile Beachain fadó agus bhí sé ag dul go Innis Díomáin ag marcuigeacht ar capall lá.

Bí fear i na comhnuidhe i Baile Beacháin fadó agus bhí sé ag dul go Innis Díomáin ag marcuigeacht ar capall lá ar a thuras chuaidh sé isteach go dtí a cáirde agus bhí mná sníodhacáin ann. Dubhairt siad leis go mbead rinnce aca an oidce sin agus cun teacht. Dubhairt sé go tiochfaidh sé agus d’imtig sé.
    Nuair a bhí sé ag teacht abhaile bhí sé ag dul thar lios agus do bhain rud éigin geit as an gcapall agus do léim sé an chlaidhe. Thuit an fear agus do marbhuigheadh sé acht tháinig an capall abhaile go slán. Nuair a chualadh cháirde go raibh sé marbh ní raibh aon rinnce aca agus do chuaidh siad a codhladh ar a h-aon deag a clog. I lár na h-oidche táinig cnag go dtí an doras agus nuair a cualadh siad an cainnt bhí fios acha gurb é an fear marbh a bhí ann. D’eirigh siad agus d’fheach síad amach acht ní raibh duine ar bith ann.
    Máire Ní Éileara
    Ballyheean, Co. Clare