School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann fadó darabh ainm Seán a Greasaidhe agus bhí sé in a cómhnuidhe in Innis agus bhí Seán ag dul ann.

(continued from previous page)
    Bhí leaba ann agus bhí corp fear marb sínte air agus bhí coinnle ar lasadh mór timcheall an leaba. Las sé a píopa agus cuaidh sé amach agus ní raibh sé i bfhad ó Innis nuair tháinig triúir fear in a dhiaid agus cómra ar a gualann acha. Nuair tháinig siad in aice leis stad siad agus dúbhairt siad leis an cómra do cuir ar a gualann leo acht [ní] cuirfeadh séagus do thóg siad am cómra agus d'imtig siad treasna na pairce. Taréis leath uair eile tháinig siad in a dhiadh arís agus dubairt siad an rud céadhna leis agus dúbhairt sé an rud céadhna leo. D'imtig siad agus an tríomhadh uair stad siad ag crossana agus do leig siad an cómra síos agus [do agus?] do tóg siad an clúdach as an cómhra agus bhí bíorán sáidhte tré croidhe an fear marbh. Do tóg Seán an bíorán agus d'éirig an fear marbh suas agus nuair connaic Seán é rith sé le'n a anam in a dhiadh sin.
    Máire Ní Eiléara
    Ballyheean, Co. Clare