School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí sgata buachaillí i dtigh Taidhg na n-Ubh lá.

Bhí sgata buachaillí i dtigh Taidhg na n-Ubh lá.Sochruigheadar na n-aigne go gceanóchaidis paca cártaí agus go mbeadh cluiche cártaí acu anois agus arís.Chuireadar síos trí leath pinnginí an duine achu chun na gcártaí ceannach.Ceannuighead na cártaí agus tháinig an chuidheachta an chéad oidhche agus thosnuig ag imirt.Chuiadh gach aaon rud chun cinn go maith ar feadh tamhaill.Bhi beirt ag breith agus an bheirt eile ag cailleamhaint .Bhi ag dul da foidhne ag duime do'n bheirt a bhí ag cailleamhaint.Do bhris ar an bhfoidhne aige fe dheire.
    Ta chalaois agat a dhéanamh arsa duine le duine den bheirt eile .Chuirfeadsa trí nota púnt leat-sa go bhfuil an cheart aige.
    Do chrom taidhg ar na cártaí do bhailiú chuige fé mar a bheadh sé chun iad do shuathadh agus do roinnt .Nuair a bhíodar 'na láimh aige do dhruid sé anonn chun an teine agus chuir sé isteach sa teine iad .Seadh arsa duine acha sin ár dtrí leathpingginní imighthe gan aon maith go deo.
    Máire Ní Dubhslainge
    Bean Ní Dhomhnall