Scoil: Cromán (B.) (uimhir rolla 12820)

An Cromán, Co. Chiarraí
Stiophán Ó Cobhthaigh

1. Amhrán

Nellí Bháin súidh síos lámh liom ¶ A cuisle geal mo chroidhe

Amhrán.
    Nellí bháin suidh síos lámh liom. A cuisle geal mo chroidhe. Leog mo láimh ar do bhráid-se Nuair ní bhaireann-se mí.
    Mar do snámh fínse tSúir Agus a t-Sionan geal a tídhigh. Thugais an báir leat ó mhnáibh, Deasa ó mhaireann Loch Ríogh
    (II) Nelly dear sit down here, Your my own hearts delight, Leave my hand in your bosom, Or I won't live a year, For I’d swim the lonely Suir, And the Shannon after thee, For your equals in Loch Ree I never yet did see
    ( III ) Beir leitir síos go Connacht uaim. Go dtí um Spéar-bhean shuabhach, Go dtí an Valintine is fada liom a bhíonn sí uaim. Dar bé an tSoinin gheal a chinaibh í bhí lán go bruach.
    (IV)
      1. filíocht