Scoil: Cromán (B.) (uimhir rolla 12820)

An Cromán, Co. Chiarraí
Stiophán Ó Cobhthaigh

1. Amhrán (ar lean)

Nellí Bháin súidh síos lámh liom ¶ A cuisle geal mo chroidhe

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Bring my message down to Connacht It being a pretty fine place. As I have been longing to see her fair face. For the mountains being so high. And I being so far away That the Bonny Shannon waters Is the cause of my delay.
    5 Ó agus ní ceadóchainn-se ar mo chapal.l Ná dá n-abrainn-se a tsrian, Ná na páirceanna bánta do leagtar a féir Nár thánainigh do bháid go Carlow le bhliain, Do dtáighfhinse thar mhnáibh deasa do mháireann Loch Ríogh
    6 I wouldn’t wish it for my horse. Or the bridle whip or steer. Or the lure of the park. Where they all hunt the deer. Or all the boats in harbour. That came to Carlow this year. That they would make mention of my Nellie bán there.
    7 Agus lá a bhíos ag gabháil trí Rath Caola
      1. filíocht