Scoil: Baile Mhúirne (C.) (uimhir rolla 15347)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go rianfar. Ma gabhann tú go moc ar maidin an loc ag iasgaireacht creideamhaint ad croidhe do Críost d’fagháil, geobhfá do lán bhaill is tiocfá féin slán. Má gabhann tú an mairbhneamh so ag dul ar eac i síor togadh na creach geóbhfá do dhá lán ó’n each is do tiocfá féin saor ón gcath.
    Má gabhann tú an marbhnamh so agus críocadh na h-Éireann a bheith in géilleachaibh in glasaibh is in geibhinn ort do shaoraidís a ngéilleacaibh dá nglásaibh is dá ngeibhinn duit. Má gabhann tú an marbhnamh so ar puinnte an báis dá mba cás na trí ranna déanach, geobhfá an t-anam ó ifreann saor léi. Saor sinn a tíghearna trí úrlabhra na n-aingeal trí úrnuighthe na bhfaoisdin agus trí aiste na bfáig.
    Saor sinn a thígearna mar saorais luach ó’n gclaideamh. Joseph ón bpríosún Puballesaer ón Éigipt is táiní ó t-ailis Saor sinn a tíghearna mar a shaorais an triúr ó’n muirneach Hercules ó’n dteine agus Lazarus ó’n uaig Saor sinn a thígearna mar a saorais Jonas ó’n bpéist Susanna ó’n gcuirp mbréagaig Dómhnall an bfáig ó cúbhar na leómhan ó ghortadh ó pheaca is ó riactanas, agus mar a saorais Peadar agus Pól naomhtha ó’n luing briste agus naomh ó nimh an pheacha.
    Saor sinn a tíghearna mar Máire Maghdiléan ó’s na seacht ndeamhnaibh, Críost slán ó’n uaig
    Máire Bean Uí Thuama