School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title) (continued)

Fadó in Éirinn do bhí coillte móra ar fud na tíre.

(continued from previous page)
    mactíre. Do chuaidh an cailín isteach annsan fág an ciseán ar an mbórd ar sise agus tar isteach go dtí an leaba liom. Cuaidh Cochall Dearg isteach san seomra in a raibh sé agus nuair connaich sí a cluasa tháinig iongnadh uirthí ó a mháthair nach mór an cluasa ata agat. Is mar sin is fearr le eisteacht leat a cuisle arsan mactíre agus ná lonnrac atá na súile agat. Is mar sin is fearr iad le eiscint leat a cuisle, nach mór na fiacla atá agat "Is mar sin is fearr iad le ithe a cuisle arsan mactíre de guth garbh, is do phreab sé amach chúici. Do scread an cailín agus do rith sí uaidh. Bhí sé ar tí breith uirthí nuair a d'oscladh an doras is rith fearr isteach. Bhí sé ag baint adhmad sa coill agus cualadh sé Cochall Dearg ag screadadh. Bhí tuagh in a láimh aige agus do mairbh sé an mactíre d'aon buille amháin. Bhí cathú mór ar máthair an cailín nuair d'airig sí go raibh an t-sean bhean marbh acht thug sí buidheachas do Dis gur thainig Cocall Dearg slán ar. Is mór an truagh nár dhein Cochall Dearg mar dubhairt léi. Agus gan mhoill do dheanamh ar an mbóthar. Ach dhein sí gach rud a dubhairt a mhathair léi Cochall Dearg ar san amach.
    AT0333: The Glutton (Red Riding Hood)
    Áine nic Aodha