School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. (continued from previous page)
    leasú. Ní beadh na barraí go máit mar geall ar sin, agus ní bead aon torad orra annsin. Núair a bíodh na daoine ag baint fataí fadó, ní bíod an méid fatai acú tar-eis a lac oibre a nithfeadh síád ag a suipéar bíod chómh lobhthuig sin.
    Dá mbead eincíos iocta féin is ionda fear a mbead bó nó stoc ar bit aige tógfodh na na tigearnaí íad. Is iomda fear a bhíod air a innos nac bfeicfead síad íadh. Ní raibh mórán stoch ag na daoine an t-amh sin. Ní raibh act dá bó i mbaile amáin. Ní raib cead ag na daoine crainn a gearrad in feilm féin muna geobhfadh síad cead uata.
    Siúbháin Ní Dheibhin
    Tullyduff, Co. Mayo